2014 13 SEPTEMBER SLOTAVOND

VROUWEnPOLDER 700 JAAR, Van Bedevaartsoord tot Badplaats (1314-2014)

Het jubileumteam heeft de eer U uit te nodigen voor de slotavond op zaterdag 13 september om 20.00 uur in de Pelgrimskerk van de viering van het 700 jarig bestaan van het dorp Vrouwenpolder.

Deze avond vindt plaats op Monumentenzaterdag tijdens de Mosseldagen en Zeeuwse markt in Vrouwenpolder. (Wijzigingen voorbehouden).

Die avond zal voor het eerst in de historie van Vrouwenpolder het Pelgrimsinsigne worden uitgereikt door de Dorpsraad aan een Vrouwenpoldenaar. Dit insigne is ontworpen en gemaakt door Wytske Zwetsloot. Tevens onthult drs. J.M.M. Polman, Commissaris van de Koning het ANWB-bord over de Van Borsele’s. Drs. P. Sijnke, Archivaris Zeeuws Archief, houdt een lezing met filmbeelden over de Biografie van het wonderdoende schilderij van de Vrouwe en de betekenis van pelgrimages ten tijde van het ontstaan van Vrouwenpolder. Zowel ’s middags in het dorpshuis als ’s avonds in de Pelgrimskerk worden de beelden van de afgelopen festiviteiten getoond rondom de viering. Deze zijn samengesteld en van achtergrondmuziek voorzien door Ron Konings.

En de avond wordt feestelijk afgesloten met een versnapering in De Ontmoeting.

Het Jubileumteam heet u van harte welkom: Contactpersoon Jan Jak, Piet Corbijn, Pieter Duvekot, Wim Gideonse, Ron Konings, Christa Melse, Clementine van Opstal, initiator Henriette van Zwet- de Savornin Lohman, Wytske Zwetsloot.

Als u verzekerd wilt zijn van een zitplaats, meldt u bij: Jan Jak, jakkuzz@hotmail.com